Tähän tarvitset SSH yhteyden palvelimelle, sen saa pyydettäessä (http://www.netfinn.net/asiakas/knowledgebase.php?action=displayarticle&catid=6&id=5)

Tietokantadumpin määrätyn tietokannan tauluista saa komennolla:

mysqldump -u DBUSER --password=DBPASSWORD DBNAME | gzip > TIEDOSTONIMI.tar.gz

DBUSER = ko. tietokannalle määritelty käyttäjätunnus

DBPASSWORD = ko. käyttäjän salasana

DBNAME = ko. tietokannan nimi

TIEDOSTONIMI = tietokantadumpille annettava nimi.

Esimerkki:

DBUSER = username_user

DBPASSWORD = EWUE4T36

DBNAME = username_db

TIEDOSTONIMI = tietokantadumppi

jolloin komento olisi:

mysqldump -u username_user --password=EWUE4T36 username_db | gzip > tietokantadumppi.tar.gz